portada_febrer_2011.jpg

Febrer de 2011. El món de l'om. IES L'Om de Picassent

La revista de l'institut de Picassent s'anomena El món de l'om. En el seu últim número (núm. 3 del curs 2010-2011) aparegut a meitat de febrer de 2011 es feia ressò en un article de la posada en marxa del projecte a l'institut. Aquest és el PDF de l'article. Podeu consultar la resta de la revista al web de l'institut.

.Pere_Mayans.JPG
26 de gener de 2011. //Els pols de la llengua als Països Catalans//. Blog de sociolingüística de Pere Mayans.

A l'entrada a Jornada d'intercanvi d'experiències pedagògiques entre els territoris de parla catalana: "Ensenyar i aprendre llengua en el context actual" Mayans fa referència a la Comissió interterritorial de l’ensenyament de la llengua, formada per responsables i tècnics del Ministeri d’Educació i Cultura del Govern d’Andorra, de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, del Departament d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó, de la Inspecció Acadèmica de Perpinyà, de l’Escola Valenciana - Federació d'Associacions per la Llengua; de l’Espai Llull de l’Alguer (en representació del Municipi de l’Alguer, Sardenya) i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La funció d'aquesta comissió és promoure la col·laboració mútua i impulsar projectes comuns en temes de llengua entre totes les administracions educatives de tots els territoris de parla catalana.

Entre les actuacions que desenvolupa l'esmentada Comissió cita la participació de centres de Catalunya, Aragó, Balears i València en el programa “Agrupaciones de centros - ARCE”, convocat pel Ministeri d’Educació, que promou la col·laboració entre Comunitats Autònomes. “Patrimoni cultural: la festa de sant Joan” va ser el primer projecte aprovat i hi van participar un centre d’Alcanar, un de Xàbia, un d’Es Mercadal (Menorca) i un de Fraga. Durant tres anys els quatre centres han treballat conjuntament en el desenvolupament del projecte. “La poesia oral improvisada” és el projecte aprovat enguany i hi participen un centre de Torroella de Montgrí, un de Sineu, un de Maella i un de Picassent.portadap0411_el_món_de_l'om.jpg
març de 2011. El món de l'Om nº 4. Revista de l'institut de Picassent.
En el número 4 del curs 2010-2011 aparegut a finals de març de 2011 un grup d'alumnes dissenyà una pàgina de passatemps, a partir d'informacions del projecte i del programa d'activitats a Picassent. La revista sencera es lliurà a tot l'alumnat participant en l'encontre de Picassent. Aquest és el PDF d'aquella informació i de l'encreuat de passatemps que li seguia. Podeu consultar la resta de la revista al web de l'institut.
El 21 de maig de 2011 els professors Antoni Torreño i Alícia Martí de l'IES L'Om de Picassent van participar en la jornada Paremiologia catalana i internet. Presentació d'//Amb cara i ulls//, de Víctor Pàmies, organitzada per la xarxa Un entre tants a Ca Revolta (València), en què van explicar el projecte sobre la poesia oral improvisada desenvolupat a l'IES L'Om de Picassent.portada_Temps_de_Franja.jpg


La revista de les comarques catalanoparlants d'Aragó Temps de Franja

del mes de juny de 2011 es fa ressò de la trobada escolar de poesia i

cant improvisats celebrada a Maella els dies 19, 20 i 21 de maig.


"Aiguabarreig de cobles, folies i corrandes al Baix Matarranya"Juny de 2011. El món de l'Om nº 5. Revista de l'institut de Picassent.
portada_nº_5.gif

En el número 5, aparegut a final del curs de 2011, un grup d'alumnes va fer la crònica dels encontres de Picassent i Maella des de la pròpia experiència. Aquest és el PDF d'aquells articles. Podeu consultar la resta de la revista al web de l'institut.

Juny 2011. Què més vols? de l'IES Sineu.coberta_Caramella.jpg

La revista Caramella és una revista consagrada a rescatar la música i la cultura popular. En el número 25 (juliol-desembre de 2011) apareix un article sobre el projecte, que el director de la revista,Josep Vicent Frechina, va encarregar a Antoni Torreño, professor de l'IES Picassent i coordinador del projecte en aquest institut. És de destacar que en el mateix número de la revista també col·labora Felip Munar, el coordinador general del nostre projecte, amb un article sobre les trobades de Xeremiers a Sa Pobla. Més informació www.revistacaramella.cat
Podreu llegir aquest article obrint els 3 enllaços PDF


En el mes de novembre de 2011, en Centre virtual leer.es, ens ha concedit el segell de bona pràctica pedagògica:


segell_bona_pràctica_Leer.es.jpgEstimados amigos:

Como responsable del equipo que gestiona el Centro Virtual www.leer.es, del Ministerio de Educación, tengo la satisfacción de comunicaros que elproyecto Patrimoni Cultural: La poesia oral improvisadaha sido distinguido con el sello “Buena práctica Leer.es”.

Todo el equipo de leer.es queremos felicitaros por vuestro trabajo. A vosotros y a todas las personas que lo hacen posible cada día. Entre todos estamos construyendo una enorme red de buenas prácticas de lectura.

Un saludo muy cordial,

Pilar Pérez Esteve
Vocal Asesora
Gabinete de la Secretaría de Estado de Educación y Formación Profesional
Ministerio de Educación
En l'Encontre a Torroella de Montgrí ens visità la TV3 comarques gironines i al telenotícies migdia hi ha una petita ressenya de la picada de gloses, nyacres i garrotins a què vam llançar-nos al museu Can Quntana, gràcies a la màgia de les cantants de DE calaix. Ací és l'enllaç:
http://www.tv3.cat/videos/3943950/Telenoticies-Girona-09022012
external image V_CONGRES_ning.gif
Presentació del nostre projecte a la Jornada TIC i ensenyament organitzada per Escola Valenciana dins del seu 5é congrés el dissabte 3 de març de 2012 a la ciutat de València.